095 355 7047

Акваріумна рибка Золотий гурамі (1430 Акварибкі Ферма)

Хіт!
Модель:
1430
Артикул:
id-1430
Виробники
Україна
Наявність:
На складі
40 грн
Від і подвід
Лабиринтовые:Гурами
Всі характеристики
Професійні консультації
Золотий гурамі (Trichogaster trichopterus або Trichogaster sp.) - дуже популярний вид гурамі серед акваріумістів. Велика і повільна рибка дуже добре поєднується з невеликими спритними стайня рибками - даніо, неон, барбусами.
Ця рибка є штучно виведеною селекційної формою гурамі блакитного.
Дуже доброзичливі і товариські рибки, спокійні, неагресивні.
Невибагливі в утриманні, підійде як досвідченому акваріумісти, так і починаючому.
У перекладі «гурамі» - «риба, висовуватися з води свій ніс». У них є спеціальний орган дихання - зябровий лабіринт, він дозволяє рибкам заковтувати і використовувати для дихання атмосферне повітря. Вони часто піднімаються до поверхні води і заковтують повітря, і якщо немає доступу до поверхні води, рибка може загинути.
Як і ляліуси, можуть полювати на літаючих над водою комах.
Ще одна їх особливість - черевні плавники у вигляді тонких довгих ниток, службовців для дотику. Така зміна відбулася в процесі еволюції для орієнтування в каламутній воді.

Особливості рибки гурамі золотий

  • Рекомендована температура води - 24-27.
  • В акваріумах можуть виростати до 10-12 см
  • Рекомендований об'єм Акви від 60-80 літрів на пару.
  • Статевозрілими стають до 10-12 місяців.
  • Тривалість життя 6-7 років, в залежності від умов утримання.
  • Не псують рослини.
  • Молоді гурамі в голодному стані можуть поїдати гідр. Гідра - крихітне хиже істота з отруйними щупальцями. В акваріум її можна занести з живим кормом - мотилем, трубочник. Гідри полюють на мальків, дрібних рибок, креветок.

Золотий гурамі утримання

  • Дуже бажаний акваріум з живими рослинами, щоб у рибок була можливість і ховатися, і вільне місце для плавання. На поверхні води - бажані плаваючі рослини - наприклад, Річчі, пістія, лімнобіум, але вони не повинні повністю покривати поверхню води, так як гурамі будуть періодично спливати для заковтування повітря з поверхні
  • Грунт краще вибирати темний, рибки будуть виглядати з ним контрастніше. Дуже корисно помістити в акваріум натуральну корч - вона виділяє в воду гумінові речовини, які покращують самопочуття і імунітет рибок, і роблять середовище проживання наближеною до природного по максимуму.
  • Догляд за акваріумом - щотижня підмінювати до 30% води, сифонить грунт, регулярно промивати губки внутрішнього або зовнішнього фільтра. Регулярний догляд за станом акваріума не дозволить накопичуватися в акваріумі азотистих сполук і сприятливо позначиться на самопочутті рибок.
  • Рекомендується підтримувати температуру на рівні 24-27 ° С. Холодну воду рибки переносять погано, починають хворіти. Тому в акваріумах з гурамі, як і з будь-якими тропічними рибками, необхідно встановлювати терморегулятори. Також бажано кришка акваріума - під нею утворюється вологе повітря з підвищеною температурою, що знижує ймовірність пошкодження лабіринтового органу гурамі під час дихання атмосферним повітрям. Риби часто спливають, щоб ковтнути повітря з поверхні води і велика різниця температур небажано. Ковтнувши холодного повітря - рибки можуть захворіти.

Золоті гурамі сумісність з іншими рибами

Гурамі дуже миролюбні рибки і випадки агресії до інших видів дуже рідкісні - наприклад, під час охорони гнізда під час нересту. В акваріумах великих розмірах, густо засаджених рослинами - достатньо місця і укриттів, і бійок не відбувається.
Зустрічається внутрішньовидова агресія за самок, особливо в акваріумах недостатнього розміру, тому найкращий варіант для утримання - акваріум від 100 літрів на 3 гурамі, самок має бути більше, ніж самців. В ідеалі на 1 самця - 2-3 самочки. Рибки весь час знаходяться в русі, плавають зграйкою, систематично піднімаючись до поверхні води за черговою порцією повітря, поводяться мирно, ніколи не ображають інших риб.
Утримувати можна з харацінових (расбор, минорами, неону), барбусами, апістограмми, скаляріями, радужниц, іншими Лабірінтовий, сомами - анцитрус, коридорас, стурісомамі, лорікаріі.
Небажано тримати з активними агресивними рибками, вони можуть травмувати гурамі - відкусити вуса, або порвати плавник.
Не можна утримувати з великими ціхлідамі, золотими рибками.

Харчування та корма для гурамі золоті

У природі рибки всеїдні, харчуються комахами, їх личинками, зоопланктоном. В акваріумах - їдять будь-який живий /заморожений і сухі корми.
В годування гурамі абсолютно невибагливі і готові поласувати будь-яким знайденим кормом. У рибок невеликий рот, тому не давайте їм велику їжу.
Як і інші рибки, гурамі будуть дуже вдячна за різноманітне харчування. Адже годування будь-яких акваріумних рибок має бути правильним - збалансованим, різноманітним. Це фундаментальне правило є запорукою успішного утриманняу будь-яких рибок.

Які відмінності самка - самець золотий гурамі?

Самця дуже легко відрізнити від самки. Самка не така яскрава і з округлим черевцем. Спинний плавник у самців більш довгий і кінчик загострений, у самки він коротше і кінчик закруглений - це найнадійніший ознака для опреділення статі гурамі.

Ви можете вибрати та купити акваріумну рибку Золотий гурамі в нашому магазині Акварибкі зробивши швидке замовлення, замовивши зворотний дзвінок або зателефонувавши нам.

Показники рибок

Від і подвід
Лабиринтовые:Гурами
Відгуків: 0
Увага: HTML не підтримується! Використовуйте звичайний текст.

Доставка живого товару


  • Надсилаємо автобусом з Одеси - мін. сума замовлення 500 грн.
  • Надсилаємо потягом з Одеси - мін. сума замовлення 500 грн.
  • Відправлення Новою Поштою – тільки в теплу пору року (Нічна температура 13С+) – мін. сума замовлення 300 грн.
  • Рибку відправляємо в термоконтейнерах, вартість такого додаткового пакування 20-60 грн за погодженням з менеджером
  • Живий товар на суму від 1500 грн - термопакунок безкоштовно!
  • Рибок, креветок, равликів і іншу акваріумну живність - відправляємо після повної передоплати (1-2 дні до відправлення).


докладніше - >>

Доставка товару з акваріумістики

  • мінімальної суми замовлення немає
  • форма оплати будь-яка
Україна

Україна

У цьому розділі зібрані найкраща акваріумна живність: рибки, креветки, равлики та якісні українські товари для акваріумісткі. Щоб ви були задоволені покупкою в ІМ Акварибкі - наші консультанти дадуть відповідь на всі питання, допоможуть підібрати ... Детальніше...
Схожі товари
Хіт!
Сомік Коридорас Пігмей Corydoras pygmaeus
Сомік Коридорас Пігмей Corydoras pygmaeus
Від і подвід: Сомы:Нанорыбки:Коридорас
60 грн
Хіт!
Барбус моховитий (зелений або мутант Puntius tetrazona)
Барбус моховитий (зелений або мутант Puntius tetrazona)
Від і подвід: Карповые:Барбус
30 грн
Переглянути відео
Хіт!
Скалярія чорна
Скалярія чорна
Від і подвід: Цихлиды:Скалярия
50 грн
Переглянути відео
Хіт!
Скалярія КОІ
Скалярія КОІ
Від і подвід: Цихлиды:Скалярия
50 грн
Переглянути відео
Хіт!
Сомік Коридорас панда
Сомік Коридорас панда
Від і подвід: Сомы:Коридорас
50 грн
Переглянути відео
Хіт!
Гуппі Ендлера жовтий (золотий) Тигр
Гуппі Ендлера жовтий (золотий) Тигр
Від і подвід: Живородка:Нанорыбки:Гуппи
35 грн
Переглянути відео
Хіт!
Діамантова Тетра
Діамантова Тетра
Від і подвід: Харациновые:Тетра
50 грн
Переглянути відео
Хіт!
Барбус вишневий вуалевий Barbus titteya
Барбус вишневий вуалевий Barbus titteya
Від і подвід: Карповые:Барбус
30 грн
Переглянути відео