095 355 7047

Рибка Гурамі перлинний

Хіт!
Модель:
1393
Артикул:
id-1393
Виробники
Україна
Розмір:
3 + см
Наявність:
На складі
40 грн
Від і подвід
Лабиринтовые:Гурами
Всі характеристики
Професійні консультації
Гурамі перлинний можна вважати перлинкою в будь-якому акваріумі. Велика і повільна рибка дуже добре поєднується з невеликими спритними стайня рибками - як даніо або неон.
Дуже доброзичливі і товариські рибки, спокійні, неагресивні.
Нескладні в утриманні, підійде як досвідченому акваріумісти, так і починаючому.
У перекладі «гурамі» - «риба, висовуватися з води свій ніс». У них є спеціальний орган дихання - зябровий лабіринт, він дозволяє рибкам заковтувати і використовувати для дихання атмосферне повітря. Вони часто піднімаються до поверхні води і заковтують повітря, і якщо немає доступу до поверхні води, рибка може загинути.
В природі живе в Індії, Таїланді, Індонезії та півдні Китаю, в неглибоких густозаросшіх водоймах з чистою слабокислою водою.
Як і ляліуси, можуть полювати на літаючих над водою комах.
Ще одна їх особливість - черевні плавники у вигляді тонких довгих ниток, призначенних для дотику. Така зміна відбулася в процесі еволюції для орієнтування в каламутній воді.

Особливості рибки гурамі перлинні.

  • Рекомендована температура води - 24-27.
  • В акваріумах можуть виростати до 10-12 см
  • Рекомендований об'єм Акви від 60-80 літрів на пару.
  • Статевозрілими стають до 8 місяців.
  • Тривалість життя 6-8 років, в залежності від умов утримання.
  • Вони не псують рослини.
  • Відрізняються своєю здатністю поїдати гідр і вважаються санітаром акваріума. Гідра - крихітне хиже істота з отруйними щупальцями. В акваріум її можна занести з живим кормом - мотилем, трубочник. Гідри полюють на мальків, дрібних рибок, креветок.

Гурамі перлинний утримання

  • Дуже бажаний акваріум з живими рослинами, щоб у рибок була можливість і ховатися, і вільне місце для плавання. На поверхні води - бажані плаваючі рослини - наприклад, Річчі, пістія, лімнобіум, але вони не повинні повністю покривати поверхню води, так як гурамі будуть періодично спливати для заковтування повітря з поверхні
  • Грунт краще вибирати темний, рибки будуть виглядати з ним контрастніше. Дуже корисно помістити в акваріум натуральну корч - вона виділяє в воду гумінові речовини, які покращують самопочуття і імунітет рибок, і роблять середовище проживання наближеною до природного по максимуму.
  • Догляд за акваріумом - щотижня підмінювати до 30% води, сифонить грунт, регулярно промивати губки внутрішнього або зовнішнього фільтра. Регулярний догляд за станом акваріума не дозволить накопичуватися в акваріумі азотистих сполук і сприятливо позначиться на самопочутті рибок.
  • Рекомендується підтримувати температуру на рівні 24-27 ° С. Холодну воду рибки переносять погано, починають хворіти. Тому в акваріумах з гурамі, як і з будь-якими тропічними рибками, необхідно встановлювати терморегулятори. Також бажано кришка акваріума - під нею утворюється вологе повітря з підвищеною температурою, що знижує ймовірність пошкодження лабіринтового органу гурамі під час дихання атмосферним повітрям. Риби часто спливають, щоб ковтнути повітря з поверхні води і велика різниця температур небажано. Ковтнувши холодного повітря - рибки можуть захворіти.

Гурамі перлинні сумісність з іншими рибами

  • Гурамі дуже миролюбні рибки і випадки агресії дуже рідкісні - наприклад, під час охорони гнізда під час нересту. В акваріумах великих розмірах, густо засаджених рослинами - достатньо місця і укриттів, і бійок не відбувається. Кращий варіант для утримання - акваріум від 100 літрів на 3-5 гурамі, самок має бути більше, ніж самців. В ідеалі на 1 самця - 2-3 самочки. Рибки весь час знаходяться в русі, плавають зграйкою, систематично піднімаючись до поверхні води за черговою порцією повітря, поводяться мирно, ніколи не ображають інших риб.
  • Утримувати можна з дрібними харацінових (расбор, минорами, неону), радужниц, апістограмми, скаляріями, іншими Лабірінтовий, сомиками - різними видами коридорасов, анцитрус, стурісом, лорікаріі.
  • Небажано тримати з активними агресивними рибками - як суматранські барбуси. Вони можуть травмувати гурамі - відкусити вуса, або порвати плавник.
  • Не можна утримувати з великими ціхлідамі, золотими рибками.

Харчування і годування для перлинний гурамі

У природі рибки всеїдні, харчуються комахами, їх личинками, зоопланктоном. В акваріумах - їдять будь-який живий /заморожений і сухі корми.
В годування гурамі абсолютно невибагливі і готові поласувати будь-яким знайденим кормом. У рибок невеликий рот, тому не давайте їм велику їжу.
Як і інші рибки, гурамі будуть дуже вдячна за різноманітне харчування. Адже годування будь-яких акваріумних рибок має бути правильним - збалансованим, різноманітним. Це фундаментальне правило є запорукою успішного утримання  будь-яких рибок.

Які відмінності самка - самець гурамі перлинний ?

Самця дуже легко відрізнити від самки. Самка не така яскрава і з округлим черевцем. Спинний плавник у самців більший і витягнутий, у самки закруглений - це найнадійніший ознака для визначення статі гурамі.

В даний час Перлинні Гурамі в нашому магазині Акварибкі представлені в розмірах:
  • 3 – 4.5 см
  • 4.5 +см

У нас ви можете купити гурамі перлинний за доступною кожному мешканцю України ціною та доставкою в будь-яке місто.

У головній ролі на нашому відео Гурамі перлинний, дивіться

 1393 1393

Показники рибок

Від і подвід
Лабиринтовые:Гурами
Відгуків: 3
Увага: HTML не підтримується! Використовуйте звичайний текст.
Світлана
04.12.2023
Одна з найкрасивіших та цікавих рибок! Дякую магазину !
Світлана
26.10.2023
Переваги
Гарна та професійна консультація.
Недоліки
Немає
Коментар
Вже не перший рікзвертаюсь до цього магазину, і дуже задоволена теплотою та підтримкою, з яким би питанням не звернулась, завжди отримувала відповідь. Дякую, гурамі це дуже цікава рибка яка є величезним помічником, і гідру може з‘їсти і черв’яка і ще підщипнути водорості з рослин
Володін Сергій 
10.08.2021
Всі рибки що замовляв приїхали живі і здорові дбайливо упаковані. Це перша покупка у цьому магазині і точно не остання. Обслуговування на висоті плюс безплатні консультації. Дакую
Відповідь адміністрації:
Дякуємо Сергію, ми прагнемо і надалі тішити вас гарной рибкой :)

Доставка живого товару

  • Відправлення Новою Поштою – (Нічна температура 12С+) – мін. сума замовлення 500 грн (рибки, обладнання, корм, будь що)
  • Надсилаємо автобусом з Одеси - мін. сума замовлення 500 грн.
  • Надсилаємо потягом з Одеси - мін. сума замовлення 500 грн.
  • Рибку відправляємо в термоконтейнерах, вартість такого додаткового пакування 20-60 грн за погодженням з менеджером
  • Живий товар на суму від 1500 грн - термопакунок безкоштовно!
  • Рибок, креветок, равликів і іншу акваріумну живність - відправляємо після повної передоплати (1-2 дні до відправлення).


докладніше - >>

Доставка товару з акваріумістики

  • мінімальної суми замовлення немає
  • форма оплати будь-яка
Новинки акваріумної живності - вони Вам сподобаються!
Новини 04.08.2021 1068
Новинки акваріумної живності - вони Вам сподобаються!
Чи плануєте нові акваріумні рибки купити в свій акваріум? Акварибкі Ферма пропонує вам: купити рибку півника у заводчика, а також на..
Україна

Україна

У цьому розділі зібрані найкраща акваріумна живність: рибки, креветки, равлики та якісні українські товари для акваріумісткі. Щоб ви були задоволені покупкою в ІМ Акварибкі - наші консультанти дадуть відповідь на всі питання, допоможуть підібрати ... Детальніше...
Схожі товари
Хіт!
Псевдомугіл Паскай або Червоний неон (Pseudomugil sp, Red neon)
Псевдомугіл Паскай або Червоний неон (Pseudomugil sp, Red neon)
Від і подвід: Нанорыбки
70 грн
Переглянути відео
Хіт!
Золотий гурамі (1430 Акварибкі Ферма)
Золотий гурамі (1430 Акварибкі Ферма)
Від і подвід: Лабиринтовые:Гурами
40 грн
Хіт!
Сомік Коридорас Пігмей Corydoras pygmaeus
Сомік Коридорас Пігмей Corydoras pygmaeus
Від і подвід: Сомы:Нанорыбки:Коридорас
60 грн
Хіт!
Барбус моховитий (зелений або мутант Puntius tetrazona)
Барбус моховитий (зелений або мутант Puntius tetrazona)
Від і подвід: Карповые:Барбус
30 грн
Переглянути відео
Хіт!
Скалярія чорна
Скалярія чорна
Від і подвід: Цихлиды:Скалярия
50 грн
Переглянути відео
Хіт!
Скалярія КОІ
Скалярія КОІ
Від і подвід: Цихлиды:Скалярия
50 грн
Переглянути відео
Хіт!
Сомік Коридорас панда
Сомік Коридорас панда
Від і подвід: Сомы:Коридорас
50 грн
Переглянути відео
Хіт!
Гуппі Ендлера жовтий (золотий) Тигр
Гуппі Ендлера жовтий (золотий) Тигр
Від і подвід: Живородка:Нанорыбки:Гуппи
35 грн
Переглянути відео