095 777 88 09

Рибка Гурамі перлинний

Хіт!
Модель:
1393
Артикул:
id-1393
Виробники
Україна
Розмір:
3 + см
Наявність:
На складі
40 грн
Від і подвід
Лабиринтовые:Гурами
Всі характеристики
Професійні консультації
Гурамі перлинний можна вважати перлинкою в будь-якому акваріумі. Велика і повільна рибка дуже добре поєднується з невеликими спритними стайня рибками - як даніо або неон.
Дуже доброзичливі і товариські рибки, спокійні, неагресивні.
Нескладні в утриманні, підійде як досвідченому акваріумісти, так і починаючому.
У перекладі «гурамі» - «риба, висовуватися з води свій ніс». У них є спеціальний орган дихання - зябровий лабіринт, він дозволяє рибкам заковтувати і використовувати для дихання атмосферне повітря. Вони часто піднімаються до поверхні води і заковтують повітря, і якщо немає доступу до поверхні води, рибка може загинути.
В природі живе в Індії, Таїланді, Індонезії та півдні Китаю, в неглибоких густозаросшіх водоймах з чистою слабокислою водою.
Як і ляліуси, можуть полювати на літаючих над водою комах.
Ще одна їх особливість - черевні плавники у вигляді тонких довгих ниток, призначенних для дотику. Така зміна відбулася в процесі еволюції для орієнтування в каламутній воді.

Особливості рибки гурамі перлинні.

  • Рекомендована температура води - 24-27.
  • В акваріумах можуть виростати до 10-12 см
  • Рекомендований об'єм Акви від 60-80 літрів на пару.
  • Статевозрілими стають до 8 місяців.
  • Тривалість життя 6-8 років, в залежності від умов утримання.
  • Вони не псують рослини.
  • Відрізняються своєю здатністю поїдати гідр і вважаються санітаром акваріума. Гідра - крихітне хиже істота з отруйними щупальцями. В акваріум її можна занести з живим кормом - мотилем, трубочник. Гідри полюють на мальків, дрібних рибок, креветок.

Гурамі перлинний утримання

  • Дуже бажаний акваріум з живими рослинами, щоб у рибок була можливість і ховатися, і вільне місце для плавання. На поверхні води - бажані плаваючі рослини - наприклад, Річчі, пістія, лімнобіум, але вони не повинні повністю покривати поверхню води, так як гурамі будуть періодично спливати для заковтування повітря з поверхні
  • Грунт краще вибирати темний, рибки будуть виглядати з ним контрастніше. Дуже корисно помістити в акваріум натуральну корч - вона виділяє в воду гумінові речовини, які покращують самопочуття і імунітет рибок, і роблять середовище проживання наближеною до природного по максимуму.
  • Догляд за акваріумом - щотижня підмінювати до 30% води, сифонить грунт, регулярно промивати губки внутрішнього або зовнішнього фільтра. Регулярний догляд за станом акваріума не дозволить накопичуватися в акваріумі азотистих сполук і сприятливо позначиться на самопочутті рибок.
  • Рекомендується підтримувати температуру на рівні 24-27 ° С. Холодну воду рибки переносять погано, починають хворіти. Тому в акваріумах з гурамі, як і з будь-якими тропічними рибками, необхідно встановлювати терморегулятори. Також бажано кришка акваріума - під нею утворюється вологе повітря з підвищеною температурою, що знижує ймовірність пошкодження лабіринтового органу гурамі під час дихання атмосферним повітрям. Риби часто спливають, щоб ковтнути повітря з поверхні води і велика різниця температур небажано. Ковтнувши холодного повітря - рибки можуть захворіти.

Гурамі перлинні сумісність з іншими рибами

  • Гурамі дуже миролюбні рибки і випадки агресії дуже рідкісні - наприклад, під час охорони гнізда під час нересту. В акваріумах великих розмірах, густо засаджених рослинами - достатньо місця і укриттів, і бійок не відбувається. Кращий варіант для утримання - акваріум від 100 літрів на 3-5 гурамі, самок має бути більше, ніж самців. В ідеалі на 1 самця - 2-3 самочки. Рибки весь час знаходяться в русі, плавають зграйкою, систематично піднімаючись до поверхні води за черговою порцією повітря, поводяться мирно, ніколи не ображають інших риб.
  • Утримувати можна з дрібними харацінових (расбор, минорами, неону), радужниц, апістограмми, скаляріями, іншими Лабірінтовий, сомиками - різними видами коридорасов, анцитрус, стурісом, лорікаріі.
  • Небажано тримати з активними агресивними рибками - як суматранські барбуси. Вони можуть травмувати гурамі - відкусити вуса, або порвати плавник.
  • Не можна утримувати з великими ціхлідамі, золотими рибками.

Харчування і годування для перлинний гурамі

У природі рибки всеїдні, харчуються комахами, їх личинками, зоопланктоном. В акваріумах - їдять будь-який живий /заморожений і сухі корми.
В годування гурамі абсолютно невибагливі і готові поласувати будь-яким знайденим кормом. У рибок невеликий рот, тому не давайте їм велику їжу.
Як і інші рибки, гурамі будуть дуже вдячна за різноманітне харчування. Адже годування будь-яких акваріумних рибок має бути правильним - збалансованим, різноманітним. Це фундаментальне правило є запорукою успішного утримання  будь-яких рибок.

Які відмінності самка - самець гурамі перлинний ?

Самця дуже легко відрізнити від самки. Самка не така яскрава і з округлим черевцем. Спинний плавник у самців більший і витягнутий, у самки закруглений - це найнадійніший ознака для визначення статі гурамі.

В даний час Перлинні Гурамі в нашому магазині Акварибкі представлені в розмірах:
  • 3 – 4.5 см
  • 4.5 +см

У нас ви можете купити гурамі перлинний за доступною кожному мешканцю України ціною та доставкою в будь-яке місто.

У головній ролі на нашому відео Гурамі перлинний, дивіться

 1393 1393

Показники рибок

Від і подвід
Лабиринтовые:Гурами
Відгуків: 3
Увага: HTML не підтримується! Використовуйте звичайний текст.
Світлана
04.12.2023
Одна з найкрасивіших та цікавих рибок! Дякую магазину !
Світлана
26.10.2023
Переваги
Гарна та професійна консультація.
Недоліки
Немає
Коментар
Вже не перший рікзвертаюсь до цього магазину, і дуже задоволена теплотою та підтримкою, з яким би питанням не звернулась, завжди отримувала відповідь. Дякую, гурамі це дуже цікава рибка яка є величезним помічником, і гідру може з‘їсти і черв’яка і ще підщипнути водорості з рослин
Володін Сергій 
10.08.2021
Всі рибки що замовляв приїхали живі і здорові дбайливо упаковані. Це перша покупка у цьому магазині і точно не остання. Обслуговування на висоті плюс безплатні консультації. Дакую
Відповідь адміністрації:
Дякуємо Сергію, ми прагнемо і надалі тішити вас гарной рибкой :)

Доставка живого товару

  • Відправлення Новою Поштою – (Нічна температура 12С+) – мін. сума замовлення 500 грн (рибки, обладнання, корм, будь що)
  • Надсилаємо автобусом з Одеси - мін. сума замовлення 500 грн.
  • Надсилаємо потягом з Одеси - мін. сума замовлення 500 грн.
  • Рибку відправляємо в термоконтейнерах, вартість такого додаткового пакування 20-60 грн за погодженням з менеджером
  • Живий товар на суму від 1500 грн - термопакунок безкоштовно!
  • Рибок, креветок, равликів і іншу акваріумну живність - відправляємо після повної передоплати (1-2 дні до відправлення).


докладніше - >>

Доставка товару з акваріумістики

  • мінімальної суми замовлення немає
  • форма оплати будь-яка
Новинки акваріумної живності - вони Вам сподобаються!
Новини 04.08.2021 1175
Новинки акваріумної живності - вони Вам сподобаються!
Чи плануєте нові акваріумні рибки купити в свій акваріум? Акварибкі Ферма пропонує вам: купити рибку півника у заводчика, а також на..
Україна

Україна

У цьому розділі зібрані найкраща акваріумна живність: рибки, креветки, равлики та якісні українські товари для акваріумісткі. Щоб ви були задоволені покупкою в ІМ Акварибкі - наші консультанти дадуть відповідь на всі питання, допоможуть підібрати ... Детальніше...
Схожі товари
Хіт!
Сіамський водорослеед (Crossocheilus siamensis або SАЕ - Siamese Algae Eater)
Сіамський водорослеед (Crossocheilus siamensis або SАЕ - Siamese Algae Eater)
Від і подвід: Карповые:Водорослееды
40 грн
Переглянути відео
Хіт!
Золотий гурамі (1430 Акварибкі Ферма)
Золотий гурамі (1430 Акварибкі Ферма)
Від і подвід: Лабиринтовые:Гурами
40 грн
Хіт!
Коридорас Пігмей
Коридорас Пігмей
Від і подвід: Сомы:Нанорыбки:Коридорас
60 грн
Хіт!
Барбус моховитий (зелений або мутант Puntius tetrazona)
Барбус моховитий (зелений або мутант Puntius tetrazona)
Від і подвід: Карповые:Барбус
30 грн
Переглянути відео
Хіт!
Скалярія чорна
Скалярія чорна
Від і подвід: Цихлиды:Скалярия
50 грн
Переглянути відео
Хіт!
Скалярія КОІ
Скалярія КОІ
Від і подвід: Цихлиды:Скалярия
50 грн
Переглянути відео
Хіт!
Гуппі Ендлера жовтий (золотий) Тигр
Гуппі Ендлера жовтий (золотий) Тигр
Від і подвід: Живородка:Нанорыбки:Гуппи
35 грн
Переглянути відео
Хіт!
Отоцинклюс негрос  Otothyropsis piribebuy
Отоцинклюс негрос Otothyropsis piribebuy
Від і подвід: Сомы:Лорикария:Отоцинклюс:Водорослееды
120 грн
Переглянути відео