095 777 88 09

Хамелеон пантеровий

Модель:
1827
Артикул:
id-1827
Виробники
Україна
Розмір:
3 міс
Наявність:
На складі
3 300 грн
Професійні консультації
Хамелеон пантеровий - один із найяскравіших та найбарвистіших видів для утримання в домашньому тераріумі. Молодий хамелеон має бежеве, сіре або коричневе забарвлення, а з 4-4,5 міс набувають яскравого забарвлення, з відтінками жовтого, бірюзового, зеленого, лимонного, червоного. Самі пофарбовані в персиковий, рожевий, помаранчевий та коричневі кольори.
У природі мешкають на острові Мадагаскар та Маскаренських островах
Незважаючи на свою екзотичність, хамелеони швидко адаптуються та навчаються. Можна навчити сидіти у вас у руках, брати їжу з рук чи пінцету.
Хамелеони - це деревні ящірки, в природі живуть на деревах і чагарниках, тому так само треба оформляти і тераріум - гілки, ліани, можна поставити живу квітку в горщику (наприклад, фікус Бенджаміна).
Коли хамелеон полює - може не рухатися кілька годин. Видобуток він ловить за допомогою довгого язика, і хапальний рух займає менше секунди. Комаха прилипає до язика хамелеону і відразу опиняється у роті ящірки.
Для їх утримання потрібний досить великий вертикальний тераріум, з мінімальними розмірами 45х45х60 см, в ідеалі 60*60*90 см

Особливості ящірки пантеровий хамелеон

  • Тривалість життя 4-8 років, залежно від умов утримання.
  • Досягає розміру 40-50 см
  • Всім хамелеонам іноді треба сховатися, і вони можуть зазнати стресу, якщо не буде такої можливості. Це можуть бути живі рослини, або кілька гілок/рослин із пластиковим листям.
  • Але! Деякі живі рослини можуть бути шкідливими для вашого вихованця, тому ретельно вивчіть інформацію, чи не є листя обраної вами рослини отруйними.
  • Линяння. Хамелеони регулярно линяють у міру зростання. Стара шкіра здирається хамелеоном, іноді відходить клаптями, і зазвичай з'їдається ящіркою. Линяння відбувається в середньому кожні 4 тижні, поки молодий хамелеон, і залежить від швидкості його зростання. У дорослому віці хамелеон линяє рідше.

Хамелеон пантеровий утримання

Як підстилку в тераріум використовують сфагнум, вермікуліт, штучний газон, великий пісок.
Хамелеони тропічні ящірки і люблять тепло, оптимальна температура вдень – 26-28 градусів, вночі – 20-24 градуси.
Для нормального життя хамелеону буде потрібно обігрів та ультрафіолет. Купується світильник, одна ультрафіолетова лампа та одна обігріваюча. Потрібний повний спектр ультрафіолетового випромінювання, щоб допомогти їх тілам засвоювати вітамін D3 і кальцій.
Вологість повітря - 60-90%, хоча б щодня рослини і грунт у тераріумі необхідно обприскувати чистою водою кімнатної температури. Для контролю вологості необхідний гігрометр, або термометр-гігрометр.
Світловий день – не менше ніж 11-13 годин. Але й не допускати перегріву, це є небезпечним для життя хамелеону.
Раз на два тижні в оселі рептилії необхідно робити генеральне прибирання, причому мешканця пересаджувати не обов'язково. Регулярно змінюйте підстилку, мийте годівниці та напувалки.
Поїлки. Ці ящірки не п'ють стоячої води. У природі вони п'ють стікаючі краплі з листя. Найбюджетніший варіант - 2 рази на день обприскувати листочки рослин або скло тераріуму з пульверизатора. Або можна придбати водоспад для рептилій – з струмком поточної води. Або генератор туману.
Крім комах як корми хамелеонам потрібні мінеральні добавки (кальцій) та вітамінки. Вони продаються у вигляді порошку, в якому треба обваляти комах перед годуванням хамелеону.
Не можна утримувати разом самця і самку хамелеона, або 2 самців хамелеона (битися і душитимуть друга). Підсаджувати самку до самця варто тільки на час спарювання, решту часу вони повинні жити окремо

Харчування та корм для деревної ящірки хамелеон пантеровий

Маленьким хамелеонам їжу дають двічі на день, дорослим через день. 90% раціону – це корми тваринного походження: мухи, цвіркуни, зоофобуси, сарана, борошняні черв'яки, тропічні таргани та інші комахи. Найпростіше давати комах із пінцету
Можна давати шматочки фруктів (виноград, яблуко, персики, банан, цитрусові, диню), рослинний корм - листя кульбаби, капусту, зелень ріпи, настурції, гарбуз, броколі, конюшина, зелена квасоля, морква. Всі овочі та фрукти повинні бути вимиті та не містити пестицидів/хімікатів.
Зі звичайної напувалки хамелеони пити не вміють, краще вибирати крапельну. Злизують ящірки та росу з листя рослин, тому регулярно обприскуйте тераріум – і зневоднення улюбленцю загрожувати не буде.

Які відмінності самка-самець хамелеону пантерового?

Навіть у найменших хамелеончиків можна визначити підлогу, по шпорі передплюсни на задній лапці. Тому якщо ви побачили там невелику шишечку – це самець.
Дорослі самці - набагато більші за самок, яскравіше забарвлені, і мають велику каску на голові. Каска самі менше і сильніше вигнута. Пофарбовані в персиковий, рожевий, оранжевий колір.
Ви можете обрати та купити Хамелеон пантеровий у нашому магазині aquaribki.com.ua зробивши швидке замовлення, замовивши зворотній дзвінок або зателефонувавши нам.
Відгуків: 0
Увага: HTML не підтримується! Використовуйте звичайний текст.

Доставка живого товару

  • Відправлення Новою Поштою – (Нічна температура 12С+) – мін. сума замовлення 500 грн (рибки, обладнання, корм, будь що)
  • Надсилаємо автобусом з Одеси - мін. сума замовлення 500 грн.
  • Надсилаємо потягом з Одеси - мін. сума замовлення 500 грн.
  • Рибку відправляємо в термоконтейнерах, вартість такого додаткового пакування 20-60 грн за погодженням з менеджером
  • Живий товар на суму від 1500 грн - термопакунок безкоштовно!
  • Рибок, креветок, равликів і іншу акваріумну живність - відправляємо після повної передоплати (1-2 дні до відправлення).


докладніше - >>

Доставка товару з акваріумістики

  • мінімальної суми замовлення немає
  • форма оплати будь-яка
Україна

Україна

У цьому розділі зібрані найкраща акваріумна живність: рибки, креветки, равлики та якісні українські товари для акваріумісткі. Щоб ви були задоволені покупкою в ІМ Акварибкі - наші консультанти дадуть відповідь на всі питання, допоможуть підібрати ... Детальніше...
Схожі товари
Хіт!
Єменський хамелеон самець
Єменський хамелеон самець
1 600 грн
Переглянути відео
Хіт!
Шпорцева жаба Xenopus laevis
Хіт!
Цвіркун домовий, 50 шт