095 355 7047

Ктенопома

Хіт!
Модель:
1691
Артикул:
id-1691
Виробники
Україна
Наявність:
На складі
240 грн
Від і подвід
Лабиринтовые
Всі характеристики
Професійні консультації
Ктенопома – велика тропічна лабіринтова рибка. Мешкає в басейні річки Конго в центральній Африці - повільних або стоячих водоймах з густо зарослою рослинністю та приглушеним освітленням. Незважаючи на деяку полохливість, є хижаком - полює на дрібну рибку, не чіпаючи велику пропорційну рибу.
У лабіринтових риб них є спеціальний орган дихання - зябровий лабіринт, він дозволяє рибкам заковтувати і використовувати для дихання атмосферне повітря. Вони часто піднімаються до поверхні води та заковтують повітря, і якщо немає доступу до поверхні води, рибка може загинути.

Особливості рибки Ктенопома

  • Рекомендована температура води - 23-28
  • В акваріумах можуть зростати до 15-20 см
  • Об'єм акви, що рекомендується, від 150 літрів на пару. Утримувати можна поодинці, парою чи групою.
  • Стателозрілими стають до 7-9 місяців.
  • Тривалість життя віком до 6 років, залежно від умов утримання.
  • Не псують рослини.
  • Відрізняються своєю здатністю поїдати гідр та дрібних фіз і вважаються санітаром акваріума. Знищують дрібних равликів - фіз та котушок, які дуже швидко розмножуються в акваріумах та шкодять живим рослинам.


Утримання акваріумної риби Ктенопома

  • Дуже бажаний акваріум з живими рослинами, щоб рибки мали можливість і ховатися, і вільне місце для плавання. На поверхні води - бажані плаваючі рослини - наприклад, річча, піст, лімнобіум, але вони не повинні повністю покривати поверхню води, так як ктенопоми періодично спливатимуть для заковтування повітря з поверхні
  • Грунт краще вибирати темний, рибки виглядатимуть з ним контрастніше. Дуже корисно помістити в акваріум натуральний корч - вона виділяє у воду гумінові речовини, які покращують самопочуття та імунітет рибок, і роблять довкілля наближеним до природного по максимуму.
  • Догляд за акваріумом - щотижня підмінювати до 30% води, сифонити ґрунт, регулярно промивати губки внутрішнього або зовнішнього фільтра. Регулярний догляд за станом акваріума не дозволить накопичуватися в акваріумі азотистих сполук і сприятливо позначиться на самопочутті рибок.
  • Рекомендується підтримувати температуру лише на рівні 23-28°С. Холодну воду рибки переносять погано, починають хворіти. Тому в акваріумах із ктенопомами, як і з будь-якими тропічними рибками, необхідно встановлювати терморегулятори. Також бажано кришка акваріума – під нею утворюється вологе повітря з підвищеною температурою, що знижує ймовірність пошкодження лабіринтового органу ктенопоми під час дихання атмосферним повітрям. Риби часто спливають, щоб ковтнути повітря з поверхні води та велика різниця температур небажано.

Сумісність Ктенопома з іншими рибами

Добре уживаються із пропорційними рибками.
Утримувати можна з іншими видами гурами, метинісами, скаляріями, райдужницями, акул балу, барбусами, тетрами конго. Анциструси, лабео, боції, синодонтіс, коридораси.
Не варто утримувати з дрібною рибкою - неони, гуппі, дрібні тетри, даніо і тп. З часом і зростанням ктенопоми вони будуть з'їдені
Не можна утримувати з великими агресивними рибками, золотими рибками.

Харчування та корм для Ктенопом

Рибки всеїдні і із задоволенням братимуть будь-який живий корм (включаючи і дощових черв'яків) та заморожування. А також будь-які сухі корми, в ідеалі - тонучі, що повільно.
Як і інші рибки, ктенопоми будуть дуже вдячні за різноманітне харчування. Адже годування будь-яких акваріумних рибок має бути правильним – збалансованим, різноманітним. Це фундаментальне правило є запорукою успішного утримання будь-яких рибок.

Які відмінності самка – самець?

Статевий диморфізм не виражений, самці трохи яскравіші і є невеликі шипи на деяких лусочках.

Перш ніж купити будь-яких акваріумних рибок, необхідно звертати увагу на надійність продавця, здоров'я, якість породи, спосіб доставки і, звичайно ж, ціну пропонованої акваріумної живності.
Придбати рибку Ктенопома, що володіють усіма необхідними для акваріумних рибок якостями, та за найекономічнішою в Україні ціною, ви можете у нашому інтернет-магазині Акварибки.

Показники рибок

Від і подвід
Лабиринтовые
Відгуків: 0
Увага: HTML не підтримується! Використовуйте звичайний текст.

Доставка живого товару

  • Відправлення Новою Поштою – (Нічна температура 12С+) – мін. сума замовлення 500 грн (рибки, обладнання, корм, будь що)
  • Надсилаємо автобусом з Одеси - мін. сума замовлення 500 грн.
  • Надсилаємо потягом з Одеси - мін. сума замовлення 500 грн.
  • Рибку відправляємо в термоконтейнерах, вартість такого додаткового пакування 20-60 грн за погодженням з менеджером
  • Живий товар на суму від 1500 грн - термопакунок безкоштовно!
  • Рибок, креветок, равликів і іншу акваріумну живність - відправляємо після повної передоплати (1-2 дні до відправлення).


докладніше - >>

Доставка товару з акваріумістики

  • мінімальної суми замовлення немає
  • форма оплати будь-яка
Україна

Україна

У цьому розділі зібрані найкраща акваріумна живність: рибки, креветки, равлики та якісні українські товари для акваріумісткі. Щоб ви були задоволені покупкою в ІМ Акварибкі - наші консультанти дадуть відповідь на всі питання, допоможуть підібрати ... Детальніше...
Схожі товари
Хіт!
Моллінезія жовта
Моллінезія жовта
Від і подвід: Живородка:Моллинезия
40 грн
Хіт!
Хасеманія або мідна тетра
Хасеманія або мідна тетра
Від і подвід: Харациновые:Тетра
25 грн
Хіт!
Моллінезія чорна
Моллінезія чорна
Від і подвід: Живородка:Моллинезия
35 грн
Хіт!
Вуалехвіст
Вуалехвіст
Від і подвід: Карповые:Золотая рыбка
60 грн
Переглянути відео
Хіт!
Гуппі канадська
Гуппі канадська
Від і подвід: Живородка:Нанорыбки:Гуппи
35 грн
Хіт!
Лабео Альбінос
Лабео Альбінос
Від і подвід: Карповые:Лабео
40 грн
Хіт!
Коридорас нанус
Коридорас нанус
Від і подвід: Сомы:Коридорас:Нанорыбки
50 грн
Хіт!
Моллінезія біла
Моллінезія біла
Від і подвід: Живородка:Моллинезия
40 грн