095 355 7047

Рибка Гурамі двоточковий Trichogaster trichopterus

Хіт!
Модель:
1483
Артикул:
id-1483
Виробники
Україна
Розмір:
5 - 10 см
Наявність:
На складі
40 грн
Від і подвід
Лабиринтовые:Гурами
Всі характеристики
Професійні консультації
Гурамі двоточковий Trichogaster trichopterus - селекційна морфа блакитного гурамі.
Гурамі - рибка не метушлива, але активна та цікава. Велика і спокійна рибка дуже добре поєднується з невеликими спритними зграйними рибками - як Дани або неони.
Дуже доброзичливі та товариські рибки, спокійні, неагресивні.
Нескладні у утриманняі, підійде як досвідченому акваріумісту, так і початківцю.
У перекладі «гурамі» – «риба, що висовує з води свій ніс». У них є спеціальний орган дихання – зябровий лабіринт, він дозволяє рибкам заковтувати та використовувати для дихання атмосферне повітря. Вони часто піднімаються до поверхні води та заковтують повітря, і якщо немає доступу до поверхні води, рибка може загинути.
У природі мешкає в Індії, Тайланді, Індонезії та півдні Китаю, у неглибоких густозарослих водоймах із чистою слабокислою водою.
Як і ляліуси, можуть полювати на комах, що літають над водою.
Ще одна їх особливість - черевні плавці у вигляді тонких довгих ниток, що служать дотику. Така зміна відбулася в процесі еволюції для орієнтування у каламутній воді.

Особливості рибки гурамі двоточковий.

  • Рекомендована температура води – 22-28.
  • В акваріумах можуть рости до 10-14 см
  • Об'єм акви, що рекомендується, від 60-80 літрів на пару.
  • Стателозрілими стають до 6-8 місяців.
  • Тривалість життя 6-8 років, залежно та умовами утримання.
  • Не псують рослини.
  • Відрізняються своєю здатністю поїдати гідр і вважаються санітаром акваріума. Гідра - крихітна хижа істота з отруйними щупальцями. В акваріум її можна занести з живим кормом – мотилем, трубочником. Гідри полюють на мальків, дрібних рибок, креветок.

Гурами двоточковий утримання

  • Дуже бажаний акваріум з живими рослинами, щоб рибки мали можливість і ховатися, і вільне місце для плавання. На поверхні води - бажані плаваючі рослини - наприклад, річчя, піст, лімнобіум, але вони не повинні повністю покривати поверхню води, тому що гурамі періодично спливатимуть для заковтування повітря з поверхні
  • Грунт краще вибирати темний, рибки будуть виглядати з ним контрастніше. Дуже корисно помістити в акваріум натуральний корч - вона виділяє у воду гумінові речовини, які покращують самопочуття та імунітет рибок, і роблять довкілля наближеним до природного по максимуму.
  • Догляд за акваріумом – щотижня підмінювати до 30% води, сифонити ґрунт, регулярно промивати губки внутрішнього або зовнішнього фільтра. Регулярний догляд за станом акваріума не дозволить накопичуватися в акваріумі азотистих сполук і сприятливо позначиться на самопочутті рибок.
  • Рекомендується підтримувати температуру лише на рівні 24-27°С. Холодну воду рибки переносять погано, починають хворіти. Тому в акваріумах із гурами, як і з будь-якими тропічними рибками, необхідно встановлювати терморегулятори. Також бажано кришка акваріума – під нею утворюється вологе повітря з підвищеною температурою, що знижує ймовірність пошкодження лабіринтового органу гурамі під час дихання атмосферним повітрям. Риби часто спливають, щоб ковтнути повітря з поверхні води та велика різниця температур небажано. Ковтнувши холодного повітря - рибки можуть захворіти.

Гурами двоточковий сумісність з іншими рибами

Гурами дуже миролюбні рибки та випадки агресії дуже рідкісні – наприклад, під час охорони гнізда під час нересту. В акваріумах великих розмірах, густо засаджених рослинами – достатньо місця та укриттів, і бійок не відбувається. Найкращий варіант для утримання – акваріум від 100 літрів на 3-5 гурамі, самок має бути більше, ніж самців. В ідеалі на 1 самця – 2-3 самочки. Рибки весь час перебувають у русі, плавають зграйкою, систематично піднімаючись до поверхні води за черговою порцією повітря, поводяться мирно, ніколи не ображають інших риб.
Утримувати можна з дрібними харациновими (розборами, мінорами, неонами), райдужницями, апистограмами, скаляріями, іншими лабіринтовими, соміками - різними видами коридорасів, анцитрусів, стурісом, лорикарієм.
Небажано тримати з активними агресивними рибками – як суматранскі барбуси. Вони можуть травмувати гурамі – відкусити вуса, або порвати плавець.
Не можна утримувати з великими цихлідами, золотими рибками.

Харчування та годування для рибки двоточковим гурамі

У природі рибки всеїдні, харчуються комахами, їх личинками, зоопланктоном. В акваріумах - їдять будь-який живий/заморожений та сухі корми.
У годування гурамі абсолютно невибагливі та готові поласувати будь-яким знайденим кормом. У рибок невеликий рот, тому давайте їм велику їжу.
Як і інші рибки, гурамі будуть дуже вдячні за різноманітне харчування. Адже годування будь-яких акваріумних рибок має бути правильним – збалансованим, різноманітним. Це фундаментальне правило є запорукою успішного утримання будь-яких рибок.

Які відмінності самка - самець гурамі двокрапковий?

Самця дуже легко відрізнити від самки. Самочка не така яскрава і з округлим черевцем. Спинний плавник у самців більший і витягнутий, у самки закруглений - це найнадійніша ознака для визначення пола гурамі.

У каталозі можна побачити реальні фото та відео та замовити акваріумних равликів, креветок, рибок, яких ми продаємо не дорого з доставкою по Україні, як, наприклад, в Одесу, Миколаїв, Херсон, Запоріжжя, Дніпро, Харків, Львів, Кропивницький, Кривий Ріг. пора року.
Купити Гурама двоточковий Trichogaster trichopterus у нас в ІМ Акварибки комфортно.

У головній ролі на нашому відео Гурамі двоточковий Trichogaster trichopterus, дивіться

 1483 1483

Показники рибок

Від і подвід
Лабиринтовые:Гурами
Відгуків: 0
Увага: HTML не підтримується! Використовуйте звичайний текст.

Доставка живого товару

  • Відправлення Новою Поштою – (Нічна температура 12С+) – мін. сума замовлення 500 грн (рибки, обладнання, корм, будь що)
  • Надсилаємо автобусом з Одеси - мін. сума замовлення 500 грн.
  • Надсилаємо потягом з Одеси - мін. сума замовлення 500 грн.
  • Рибку відправляємо в термоконтейнерах, вартість такого додаткового пакування 20-60 грн за погодженням з менеджером
  • Живий товар на суму від 1500 грн - термопакунок безкоштовно!
  • Рибок, креветок, равликів і іншу акваріумну живність - відправляємо після повної передоплати (1-2 дні до відправлення).


докладніше - >>

Доставка товару з акваріумістики

  • мінімальної суми замовлення немає
  • форма оплати будь-яка
Україна

Україна

У цьому розділі зібрані найкраща акваріумна живність: рибки, креветки, равлики та якісні українські товари для акваріумісткі. Щоб ви були задоволені покупкою в ІМ Акварибкі - наші консультанти дадуть відповідь на всі питання, допоможуть підібрати ... Детальніше...
Схожі товари
Хіт!
Неон блакитний (неон звичайний)
Неон блакитний (неон звичайний)
Від і подвід: Харациновые:Неон
20 грн
Переглянути відео
Хіт!
Неон чорний
Неон чорний
Від і подвід: Харациновые:Неон
22 грн
Переглянути відео
Хіт!
Неон червоний
Неон червоний
Від і подвід: Харациновые:Неон
22 грн
Переглянути відео
Хіт!
Барбус Glo Fish суматранський зелений
Барбус Glo Fish суматранський зелений
Від і подвід: Карповые:Барбус:GloFish
30 грн
Хіт!
Даніо Глофіш (GloFish) світяться
Даніо Глофіш (GloFish) світяться
Від і подвід: Карповые:GloFish:Данио
25 грн
Хіт!
Принцеса Бурунді
Принцеса Бурунді
Від і подвід: Цихлиды
60 грн
Переглянути відео
Хіт!
Скалярія чорний мармур
Скалярія чорний мармур
Від і подвід: Цихлиды:Скалярия
45 грн
Хіт!
Скалярія мармурова
Скалярія мармурова
Від і подвід: Цихлиды:Скалярия
40 грн